Loading Laddar...
 

Övningsskörning

Körkortstillstånd
Innan du börjar övningsköra måste du ansöka om körkortstillstånd. Detta gör du på körkortsportalen och vi kan hjälpa dig med den synundersökning som krävs. Tag sedan med ditt körkortstillstånd när du har fått det och visa upp det på trafikskolan innan du börjar övningsköra.

Privat övningskörning
Tänker du övningsköra privat? Då behöver du och den du ska övningsköra med gå en introduktionsutbildning och sedan ansöka om tillstånd. Introduktionsutbildningen finns på trafikskolan och ansökan om körkortstillstånd och handledartillstånd gör du på körkortsportalen. Observera att handledartillståndet är personligt, det vill säga att den du övningskör med måste ha handledartillstånd för just dig.

Läs mer om privat övningskörning under fliken "Introduktionsutbildning" på hemsidan.

Ett värdefullt råd till dig som tar körkort är att kombinera privat övningskörning med övningskörning på trafikskola. På trafikskolan får du kunskap, tips och råd om hur du ska träna och vad du bör tänka på. Mängdträna sedan hemma för att få ordentlig rutin. Detta minskar kostnaden för dig och ger dig kunskaper som sitter bättre och längre.

Alkolås
Trafikskolans övningsbilar är utrustade med alkolås och alla elever måste göra ett utandningsprov innan körlektionen börjar. Om utandningsprovet visar "EJ OK" ställs körlektionen in och full avgift tas ut.