Loading Laddar...
 

Vanliga frågor

Jag vill ta körkort. Vad ska jag börja med?
Börja med att ansöka om körkortstillstånd på körkortsportalen. Gäller det B-behörighet så ska du också anmäla dig och din handledare till en introduktionsutbildning om du vill övningsköra privat.

Hur mycket kostar det?
Det finns många olika vägar till körkortet och kostnaderna varierar från fall till fall. Kontakta trafikskolan och be oss ge dig ett förslag på hur just du ska göra. Fråga om trafikskolans, eventuellt Trafikövningsplatsens och Trafikverkets priser.

Har ni intensivutbildning?
Vi försöker alltid anpassa oss efter våra kunder och vi kan planera din körkortsutbildning efter dina önskemål så att den blir mer eller mindre intensiv, men för kort tid ger oftast ett sämre resultat.

Vad är riskettan?
Från och med 1 april 2009 måste alla som ska göra ett förarprov för behörighet B på Trafikverket ha genomgått riskettan (alkohol, droger, trötthet och riskbeteenden i övrigt) och risktvåan (halkan). Från och med MC-säsongen 2010 krävs speciell riskutbildning även för behörighet A1, A2 och A. Alla dessa kan du boka via vår E-handel.

När får jag köra halkan?
Riskutbildning två (även kallad halkan) ligger sent i utbildningen. Anledningen till detta är att man måste ha fullständig kontroll på fordonet och ganska mycket erfarenhet av bilkörning för att klara av övningarna och samtidigt få något ut av dem. Vi kör även landsvägskörning fram och tillbaka mellan Olofström och Karlskrona i samband med det. Du och din trafiklärare avgör när det är dags för riskutbildning två.