Loading Laddar...
 

Utbildning

Teori
Du har möjlighet att lära dig grundteorin som ingår i alla behörigheter genom att närvara på våra tre teorilektioner och läsa i ditt studiematerial. När du känner dig mogen tar du dig an övningsproven på elevcentralen.se.
MC-säsongen sträcker sig normalt från mitten av april till  som längst sista september, eller så länge det finns elever som vill köra.

Praktik
Lasse Andersson, Martin Andersson och Bengt Larsson  har hand om denna speciella undervisning. Körlektionerna övervakas från följe-MC med radiokommunikation. Hur många lektioner du behöver beror på dina förkunskaper och om du har körkort för bil.

Riskutbildning
Riskutbildningen för MC består av två delar. Riskettan handlar om alkohol, trötthet och droger samt övriga riskbeteenden och risktvåan handlar om körning under särskilt riskfyllda förhållanden. Riskutbildningen bokas på vår E-handel.

Körprov
Körprovet för motorcykel består av två delar. Körning i trafik och körning på manöverbana. Under körlektionerna avgör du och din trafiklärare vad du behöver träna mest på. På provdagen börjar man på manöverbanan för att "värma upp" inför provet. Du kör den motorcykel som du har övningskört med tidigare även på provet.

Utrustning
Hjälm, handskar och skyddskläder kan du hyra hos oss. Givetvis kan du ta med egen utrustning för perfekt passform!